Architect Ruimte voor Ruimte kavels

Architect Ruimte voor Ruimte kavels

Wilt u uw huis laten ontwerpen voor een Ruimte voor Ruimte kavel? En wilt u gedurende het gehele proces inclusief de bouw ontzorgd worden met een prachtig eindproduct als resulaat? Wij, Ilona van Alphen en Ed Bergers hebben een ruime ervaring met particulieren die hun droom willen realiseren. Wij bieden u daarbij een combinatie van architecten en interieurarchitecten aan in één bureau.

Een huis ontwerpen voor een Ruimte voor Ruimte kavel vraagt kennis over de omzetting van uw wensen naar een concreet plan. Een goed huis ontwerpen heeft te maken met de context waarin gebouwd wordt, de wensen van de klant en zijn budget. Dit zijn voor ons drie kernwaarden die samen met duurzaamheid en het beperken van energieverbruik voorop staan bij het te ontwerpen huis. Op deze wijze wordt het als een maatpak.

Als u gaat bouwen op een Ruimte voor Ruimte kavel is het heel belangrijk om dit weloverwogen en met behulp van een vakkundig (interieur)architect te doen. U krijgt bij ons vanaf de eerste schets tot en met de oplevering een professionele begeleiding.

Tijdens de bouw treden wij als belangenbehartiger voor u op naar de aannemer en voeren wij directie in de vorm van bouwvergaderingen en organiseren de oplevering. U blijft stand-by maar wij doen het werk. We hebben hier inmiddels 40 jaar ervaring mee. Wilt u een vrijblijvend oriënterend gesprek over het ontwerpen van uw huis? Bel 076-5656755 en wij maken tijd voor u.

Bij alle Ruimte voor Ruimte kavels kunnen wij met u mee denken. Onderstaand zijn de laatste vrijgegeven kavels en de kavels die in de komende tijd beschikbaar worden:

 • Gilze - Bolberg
  In het zuidelijk buitengebied van Gilze, gemeente Gilze en Rijen, gaan vier veehouders stoppen wat een flinke kwaliteitswinst oplevert. Ruimte voor Ruimte ontwikkelt op de desbetreffende locaties een totaal van 13 vrije sector bouwkavels waarbij inpassing in het landschap voorop staat. Bij drie van de vier bedrijven verandert het boerenerf in een woonerf. Bij het vierde bedrijf worden woningen langs de weg gebouwd en ontstaat een lintbebouwing. De kavels variëren van 660 m2 tot 2.000 m2
 • Genderen - Doeverensestraat
  In de gemeente Altena wordt aan de Doeverensestraat in de kern Genderen een plan ontwikkeld met 11 vrije sector bouwkavels variërend van circa 939 m2 tot circa 1.200 m2. Hier heeft u de mogelijkheid voor het realiseren van een meergeneratiewoning. Het plan wordt omringd door een watergang.
 • Middelrode - Laarzicht
  In de gemeente Sint-Michielsgestel, langs de noordoost rand van Middelrode en gesitueerd aan de Christinastraat, Diepven en Oude Laar, wordt de nieuwe woonwijk 'Laarzicht' ontwikkeld. Er worden 15 vrije sector bouwkavels aangeboden variërend van 500 m2 tot 900 m2.
 • Breda - Prinsenbeek
  In de gemeente Breda, in de kern Prinsenbeek, zal Ruimte voor Ruimte 3 ruime kavels van circa 4.500 m2 ontwikkelen aan de Brielsedreef
 • Esch - Postelstraat
  Aan de Postelstraat in Esch worden 4 kavels ontwikkeld. De bouwkavels variëren van circa 1.200 m2 tot 1.800 m2. 
 • Oudenbosch - Bornhemweg
  Aan de noordelijke dorpsrand van Oudenbosch ontwikkelen wij samen met de gemeente Halderberge 18 kavels, gesitueerd langs de Bornhemweg. De bouwkavels variëren van circa 800 m2 tot circa 1.150 m2 en komen te liggen in een parkachtige setting.
 • Sint Michielsgestel - Hezelaar
  Aan de zuidoostkant van Sint Michielsgestel tussen de Hezelaar en de Gemondseweg, worden 19 bouwkavels ontwikkeld in de vorm van een buurtschap. De kavelgrootte varieert van circa 665 m2 tot 1.260 m2, waarbij 6 kavels zich lenen voor twee-onder-een-kap woningen (langgevelboerderijen).
 • Tilburg - Nieuwe Warande Deelplan 4A
  In het weidse landschap tussen Tilburg-Noord en de Brabantse dorpen Udenhout en Berkel-Enschot realiseert Ruimte voor Ruimte de prachtige wijk Buitengoed Nieuwe Warande. Na de succesvolle verkoop van de voorgaande deelplannen komen nu nog 5 bouwkavels beschikbaar in Deelplan 4a. Deze kavels variëren van circa 970 m2 tot 1.630 m2.
 • Beek en Donk - Heuvelsche Velden
  Aan de westelijke rand van Beek en Donk, tussen de Goorloop en de Pater Becanusstraat, wordt een natuurinclusief woningbouwplan ontwikkeld. De Ruimte voor Ruimte bouwkavels (variërend van circa 720 m2 tot 1.560 m2) zijn gesitueerd langs de buitenrand van het plan waarbij de meerderheid landschappelijk is ingepast met struweel en houtsingels. In totaal zijn er 24 kavels.
 • Best - Heuveleindseweg
  Aan de noordwestzijde van Best, vlakbij Eindhoven in de bruisende Brainport regio, is een fraai en exclusief bouwplan ontwikkeld. Het plan behelst 9 vrije sector bouwkavels verdeeld over 2 aparte locaties. 4 Riante bouwkavels (circa 1.200m2 tot circa 1.500m2) zijn gesitueerd aan het zuidelijk uiteinde van de Heuveleindseweg. De andere 5 bouwkavels (circa 600 m2 tot circa 800 m2) zijn noordoostelijker gelegen.
 • Dorst-Oost
  Samen met de gemeente Oosterhout ontwikkelen wij een nieuwe woonwijk aan de oostzijde van Dorst. Het ontwerp telt maximaal 165 woningen waarvan Ruimte voor Ruimte circa 32 kavels zal uitgeven. Deze ruime bouwkavels variëren van circa 535 m2 tot 1.500 m2 en zijn gesitueerd aan de oostkant van het plan langs het bosgebied.
 • Drongelen
  In de gemeente Altena in de kern Drongelen worden 2 kavels ontwikkeld aan Gansoyen. Het zijn 2 royale kavels van ieder ruim 3.000 m2.
 • Drongelen - Kruisstraat
  In de gemeente Altena wordt aan de noordzijde van de kern Drongelen ten oosten van de Kruisstraat een plan ontwikkeld met 12 vrije sector bouwkavels variërend van circa 550 m2 tot circa 1.100 m2.
 • Esch - Nieuw Koolwijk
  In de gemeente Boxtel, aan de westzijde van Esch, worden 6 kavels ontwikkeld aan De Ruiting (bekend onder de naam 'Nieuw Koolwijk' in het bestemmingsplan). De bouwkavels zijn ruim 1.000 m2 en worden verkocht met (aangrenzende) hobbyweide.
 • Nuenen
  In de gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten worden 2 bouwkavels ontwikkeld ten noorden van Gerwen aan de Rullen. De kavelgrootte is circa 1.650 m2 respectievelijk 1.800 m2 groot.
 • Schijndel - Groote Braeck
  Aan de zuidzijde van Schijndel, gesitueerd tussen de Langstraat, Plein en Venushoek, wordt de nieuwe woonwijk 'Groote Braeck' ontwikkeld. Er komt een divers woningaanbod van 241 woningen, waarvan 13 ruime percelen  (variërend van circa 670 m2 tot 1.280 m2) voor ruimte voor ruimte bouwkavels. 
 • Sint Anthonis - Peelkant
  Aan de zuidwestzijde van Sint Anthonis ontwikkelen wij, samen met de gemeente, een nieuw woningbouwproject. Op deze locatie zullen circa 14 Ruimte voor Ruimte kavels worden aangeboden met een oppervlakte variërend van circa 950 tot 1.280 m2.