uitbreiding jaren '30 woning mastbos breda
uitbreiding jaren '30 woning mastbos breda

paviljoen aan de tuin

woning | uitbreiding | tuinpaviljoen

De jaren ’30 woning is gelegen aan de rand van het Mastbos en beschikt over een zeer diepe tuin. Het contact met de tuin vanuit de bestaande woning was echter zeer gering en tevens was de woonruimte te klein. De wens van de opdrachtgever was dan ook om een woonpaviljoen in de tuin te ontwerpen dat optimaal contact zou hebben met de tuin. Ook was er de wens voor extra bergruimte en een wijnkelder.

Het programma van eisen heeft ertoe geleid dat we 2 volumes hebben gemaakt, een gesloten volume voor de bergruimte en een transparant volume voor het wonen. Deze extra woonruimte is hoger, waardoor het daglicht en uitzicht ook boven de bergruimtes vanuit de woonruimte ervaarbaar zijn.

doorsnede

plattegrond

uitbreiding jaren'30 woning mastbos

Breda

architect / interieurarchitect

Ilona van Alphen

team

Ben Baudoin, Freddy Meems

aannemer

Welling Wiercx Breda

fotograaf