Geselecteerd voor prijsvraag Panorama Lokaal

februari 2020

De prijsvraag van Panorama Lokaal is uitgeschreven voor zeven locaties, waarbij voor iedere locatie drie teams worden geselecteerd. Voor de locatie Tilburg-Noord is uit 24 inzendingen ons team is geselecteerd.

Ons multi-disciplinair team bestaat uit Ed Bergers (Baudoin van Alphen Bergers), Ton van der Hagen (Archistad), Berny van de Donk (Donk, bouwen met verhalen), Esther Kruit en Mariëlle Kok (Kruit|Kok Landschapsarchitecten), Koj Koning (sociaal geograaf) en Marc Okhuijsen (RéciProcité, Zonnova). De komende maanden gaan wij aan de slag met de opgave die door Panorama Lokaal als volgt werd ingeluid:

Tilburg-Noord ligt op de rand van stad en land: tussen het centrum in het zuiden, Landschapspark Pauwels in het noorden en bedrijventerreinen aan de oost- en westzijde. Hier komen veel opgaven samen. De wijk Tilburg-Noord kenmerkt zich door sociaal maatschappelijk vraagstukken, en zowel in wijk als buitengebied zijn de energietransitie, klimaatadaptatie en afname van de biodiversiteit een opgave. Deze opgaven zijn geen doel op zich, maar kunnen wel de motor zijn voor structurele verbeteringen.