BVAB NIMRODSTRAAT 02
BVAB NIMRODSTRAAT 01
BVAB NIMRODSTRAAT GEVEL

Herontwikkeling Beneluxterrein Tilburg

december 2023

Met de voorgenomen herontwikkeling van de locatie aan de Nimrodstraat 5 wordt een voorschot genomen op het Gebiedsconcept Beneluxterrein Tilburg. Daar waar nu een gedateerd éénlaags bedrijfsgebouw met golfplaten dak staat met een voorliggend parkeerterrein zal een meer prominent gebouw aan de straat terug verschijnen. Een gebouw met een commerciële plint met een vergelijkbaar metrage bedrijfsruimte, bovenliggende appartementen en met een achterliggend ingesloten parkeervoorziening. Zo ontstaan er kansen om sociale controle en reuring te creëren. Een divers woonaanbod draagt bij aan gezonde mix tussen wonen, bedrijvigheid en recreatie.

Mix, één van de ambities uit het gebiedsconcept:
Stimuleren van een mix aan activiteiten, deze mix brengt leven en levenskwaliteiten naar de stad als bruisend kloppend hart van de wijk (de stad is niet langer een zoneringsplan van de jaren ‘60 met hier een kleurtje voor werken, daar een kleurtje voor wonen, maar een mix op, boven en naast elkaar).

De negen huurwoningen hebben ieder een GBO van 55 m2 en passen daarmee binnen het paraplu-bestemmingsplan Tilburg, Appartementen 2019. Elke woning heeft een buitenruimte; een balkon of gelegen op het dek dat de parkeerplaatsen uit het zicht van de woningen onttrekt. Met de woningen richten we ons op de groeiende doelgroep éénpersoonshuishoudens en jonge twee-persoonshuishoudens. De bedrijfsruimte is als geheel te huur maar is ook indeelbaar tot maximaal vier kleinere bedrijfsruimten of kantoren.

Daar waar mogelijk wordt er natuurinclusief gebouwd en groen toegepast in de vorm van een groendak (tevens waterberging) op het dek dat de parkeerplaatsen uit het zicht onttrekt, een boom in de volle grond tpv de parkeervakken en een groene gevel tegen het naastgelegen bedrijfsgebouw.