Google earth

Prikkelarm wonen

september 2023

De nood is hoog blijkt wel uit de overweldigende respons na het nieuws item van RTL Nieuws bij de gemeente Tilburg. Honderden mails en belletjes komen binnen met de vraag of er nog een plekje vrij is. Het project wordt door WonenBreburg uitgevoerd voor tien zorgpartijen uit de gemeente Tilburg die nu samen gaan onder de naam SIEM. Wij hebben na uitgebreid onderzoek een concept ontwikkeld voor een doelgroep die in het dagelijks leven moeite heeft om te functioneren in een prikkelrijke maatschappij.

Vaak is er sprake van zintuigelijke over-en of ondergevoeligheid. Prikkels kunnen o.a. variëren van geluid, licht, geur, temperatuur maar zeker ook sociale interactie. Het zelfvertrouwen om de wereld in te gaan kan daardoor lager zijn. Daarom creëren we een omgeving waar veiligheid, vertrouwdheid, stabiliteit en overzicht grote pijlers zijn.

We gaan bewust om met elke overgang van privé naar publiek. Met het creëren van een bufferzone waarin de gebruiker een keuze kan maken om verder te gaan en meer prikkels toe te laten òf terug kan trekken. Dit alles om de waardigheid van de gebruiker centraal te zetten in de hoop dat dit het zelfvertrouwen een boost kan geven en de zelfstandigheid kan vergoten.

We gaan regelmatig een update geven over dit project dus houdt de website en onze socials in de gaten!

Bekijk het item op RTL Nieuws

Lees het artikel op de site van Gemeente Tilburg over prikkelarm wonen