Herbestemming architect

Herbestemming architect

Herbestemming architect Baudoin van Alphen Bergers architecten heeft diverse historische waardevolle gebouwen een nieuwe functie gegeven zoals een kapel die tot een dansschool/balletzaal/gymzaal is getransformeerd, een kloosterpension naar woonruimte voor jongeren, een klooster naar hotelfunctie en een rijksmonument van woning met winkel naar appartementen met uitgebreide winkelfunctie.

Ook zijn er plannen gemaakt voor woningen in de Heilig Hartkerk te Breda. Herbestemming architect Baudoin van Alphen Bergers maakte een uitgebreide studie voor de restauratie en herbestemming van het brouwhuis, een combinatie van industriële gebouwen van brouwerij “De drie hoefijzers” aan de Ceresstraat te Breda.

De herbestemming architect onderzoekt mogelijkheden voor functies die in het gebouw en de betreffende buurt potentieel levensvatbaar kunnen zijn en naar commerciële en bouwkundige mogelijkheden. Dit altijd in dialoog met de opdrachtgever.

Duurzame, bijzondere historische gebouwen krijgen een grotere betekenis door een beter in de tijd passende commerciële functie te vinden die in principe de hoofdstructuur van het gebouw respecteert. In combinatie met een zorgvuldige restauratie, verbouwing en verduurzaming van energieverbruik kan zo’n gebouw weer aan het begin staan van een nieuwe economische levenscyclus.

Wilt u een vrijblijvend gesprek over onze werkwijze bij herbestemming architect Baudoin van Alphen Bergers? Wij maken graag tijd voor u.