fietsenstalling gemeente breda

fietsenstalling gemeente breda

Breda Nassaustad als thema

bewustwording historie I parkeergarage wordt fietsenstalling I

In opdracht van het parkeerbedrijf van de gemeente Breda, heeft Baudoin van Alphen architecten – interieurarchitecten BNA, in samenwerking met Mieke Van den Hende van Ctrl-O, het souterraindeel van de parkeergarage aan de Concordiastraat te Breda vormgegeven en van functie gewijzigd naar openbare fietsenstalling.

Haar idee was om alle fietsenstallingen in Breda een historisch en plaatsgebonden thema mee te geven waardoor de Bredanaar bij een willekeurig bezoek aan een van de stallingen een stukje bewustwording wordt meegegeven over de rijke historie van de stad. Onderwerpen kunnen bijvoorbeeld zijn, Breda garnizoenstad, Breda verloren gegane industrie, (Kwatta, Etna, Faam, de Drie Hoefijzers, Hero etc.) buitenplaatsen van de gemeente Breda enz. enz.

Het thema hier in de voormalige parkeergarage aan de Concordiastraat is “Breda Nassaustad”. Afbeeldingen uit het hele land en vooral uit het Breda’s museum zijn bij elkaar gezocht om hier uiting te geven aan dit rijke en voor Breda zo belangrijke onderwerp. Ook de kleurstelling komt voort uit de gekozen thematiek.

‘maak kennis met de Bredase Nassaugeschiedenis als je je fiets parkeert’

fietsenstalling gemeente breda

Breda

architect

Ben Baudoin I Mieke van den Hende

team

Ilona van Alphen I Freddy Meems

fotograaf