Schipper Accountants
Breda

schipper accountants breda

Circulair verbouwen

kantoorgebouw |  interieur

Om drie regionale kantoren samen te voegen op één locatie heeft Schipper Accountants een bestaand kantoorgebouw aan de Rath Verleghstraat in Breda betrokken. 

Alvorens te verhuizen is het gebouw door Winters Bouw getransformeerd van een geestdodend kantoorcellengebouw naar een fris actueel kantoor met open en besloten werkruimtes. Bestaande wand- en plafondsystemen zijn gehandhaafd en/of hergebruikt. Circulair bouwen in optima forma.

‘Een mooie afwisseling tussen open en dichte ruimtes, qua sfeer is het een warm nest en een ideale werkomgeving.’

“Nadat de keuze voor het pand rond is, vindt Schipper in Ilona van Alphen een gerespecteerd architect. De Feijter: ‘Die kenden we uit ons klantennetwerk. Samen zijn we met onze uitgangspunten aan de slag gegaan. Deels open, deels gesloten, fris, van deze tijd, gericht op de toekomst, ergonomisch, duurzaam. We wilden deze klus ook zoveel mogelijk met bestaande materialen klaren. We konden zowat alles hergebruiken: plafonds, bekabeling, wandgoten, binnenwanden. We kwamen een paar binnenwanden tekort, dat hebben we opgelost door in de spreekruimtes voor glazen wanden te kiezen.’ Gosens: ‘Toen wij het pand betraden was het kort gezegd een varkenshok. Een gang met allemaal hokjes, op alle verdiepingen. Iedereen netjes zijn naam op de deur. We hebben het helemaal open gegooid, alles transparant en fris gemaakt. Conform onze kernwaarden.”

Schipper Accountants

Maron Gosens, regiomanager/partner & Barbara de Feijter, directiesecretaresse - uit: Winters Magazine 2019

schipper accountants

Breda

architect / interieurarchitect

Ilona van Alphen

team

opdrachtgever

aannemer

fotograaf