verbouwing interieurwinkel breda

verbouwing interieurwinkel breda

verbouwing interieurwinkel breda

klassiek hardsteen I warm houten entree I lamellen achtergevel

De interieurwinkel was in de jaren ’70 en ’80 verbouwd maar verenigde zich niet met het luxe segment van het assortiment van de winkel. Bovendien was de achterzijde van de winkel volledig gesloten waardoor bezoekers niet ver doorliepen in de winkel. De verbouwing van de winkel is in twee fases uitgevoerd.

Eerste fase was de achterzijde van de winkel. Achter deze gevel is een prachtige tuin met uitzicht op de Protestantse kerk van het Ginneken waar geen gebruik van werd gemaakt. De achtergevel is volledig geopend zodat er uitzicht en licht gecreëerd wordt in de winkel waardoor bezoekers de gehele winkel doorlopen en tevens kunnen genieten van de mooie tuin en kunst.

Om de showroom niet te veel te belasten met direct zonlicht zijn er grote lameldeuren vóór het glas aangebracht. Deze lameldeuren van 3x4 meter zijn tevens te openen en te vergrendelen waardoor er een ruimte ontstaat voor het exposeren van kunst.  

De lamellen / kozijnen en kader zijn van onbehandeld hout zodat het beeld past in de sfeer van de tuin.

Tweede fase was de voorzijde van de winkel. Hier is het grote open gebaar aan de achterzijde van de winkel in feite herhaald maar stedelijk gematerialiseerd door middel van een hardsteen kader en dunne rvs kozijnen. Om toch warmte toe te voegen zijn de entrees van houten bekleding voorzien.  

 

oude situatie

nieuwe situatie

verbouwing interieurwinkel breda

Breda

architect

Ilona van Alphen I Ben Baudoin

team

Freddy Meems

fotograaf

Riesjard Schropp