VILLA TETERINGEN

Villa Teteringen

Wonen met natuurlijke materialen

villa | nieuwbouw

Aan de rand van Teteringen in de directe omgeving van het Cadettenkamp is deze villa ontworpen waarbij ruimtelijkheid, privacy maar ook contact met de omgeving uitgangspunten zijn geweest voor het ontwerp.

‘Warme uitstraling door verwerking van hout en natuursteen in de gevel.’

De wens was om een strakke witte villa te bouwen maar waarbij de woning wel warmte moest uitstralen. Naast wit stucwerk is er daarom voor gekozen om twee warme materialen aan het pallet toe te voegen namelijk hout en grove natuursteen. De opdrachtgevers wilden graag zelf betrokken zijn bij de keuze van het natuursteen en hebben gekozen voor Kunrader natuursteen uit een Nederlandse groeve. Dit prachtige product geeft direct een bijzondere uitstraling aan het pand.

‘Kunrader natuursteen uit Nederlandse groeve.’

Om privacy maar ook contact met de omgeving te garanderen is ervoor gekozen om bij de entree van de woning een patio te introduceren die is gekoppeld met de woonkeuken. Door de transparante gevel is tevens de tuin zichtbaar en opent de woning zich.

Daar waar meer privacy gewenst is maar wel veel daglicht zijn verticale, houten lamellen aangebracht. Deze geven tevens een verfijnde uitstraling en warmte aan het huis. Om ervoor te zorgen dat de woning visueel niet uit verschillende delen gaat bestaand is een overstek van stucwerk aangebracht die de verschillende onderdelen met elkaar verbindt.

Villa Teteringen

architect
Ilona van Alphen, Ben Baudoin
team
Freddy Meems
aannemer
MP Drijvers
fotografie
Patrick Meis

vergelijkbare projecten

Villa Berghof

Uitzicht over de groene weides

Mantelzorgwoning

Nabij monumentale boerderij in Vianen

Villa Boswachterij Dorst

Wonen aan de bosrand